Het 97ste Autosalon van Brussel

Met heuse wereldpremières!

24/01/2019

Terwijl het Autosalon van Brussel voor de volledige Belgische autosector een jaarlijks hoogtepunt is, kijkt Ford steeds met extra hoge verwachtingen uit naar het tweejaarlijkse Salon in het teken van de lichte bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen.

Als nummer één op de Europese bedrijfsvoertuigenmarkt is het voor Ford immers dé ideale gelegenheid om het bijzonder uitgebreide productgamma extra in de verf te zetten. Daarnaast heeft het merk ook heel wat te bieden op het vlak van de vrijetijdsvoertuigen, denk maar aan het uitgebreide SUV-Gamma, het Active Crossover-gamma en de Ford Performance-modellen.

Ook de 2019 editie is er voor Ford weer één om in te kaderen, met naast een heuse wereldpremière ook een reeks Belgische premières en nieuwe modellen die bezoekers van het Autosalon kunnen ontdekken.

Nieuwigheden op de Ford-stand:

  1. Ford Mondeo Clipper Hybrid (wereldpremière)
  2. Ford Focus Active (Belgische première)
  3. Ford Edge (Belgische première)
  4. Ford Mustang Bullitt
  5. Ford Ranger Raptor (Belgische première)
  6. Ford Transit Custom Plug-In Hybrid (Belgische première)
  7. Ford Transit Custom Nugget camper (Belgische première)

Op het Autosalon zijn de eerste resultaten van de versnelde elektrificatie van het Ford-gamma zichtbaar, met een Clipper break-uitvoering van de Mondeo Hybrid en een Plug-in versie van de Transit Custom. Ford investeert 11 miljard dollar en wil tegen 2022 niet minder dan zestien zuiver elektrische voertuigen lanceren, op een wereldwijd totaal van veertig geëlektrificeerde modellen.

In 2018 lanceerde Ford de nieuwe Focus, de vierde generatie van het model sinds zijn lancering exact 20 jaar geleden. De nieuwe Focus staat op een volledig nieuw platform, werd vanaf een wit blad ontwikkeld en is verkrijgbaar met een vijfdeurs- en Clipper break-koetswerk. De nieuwe Ford Focus miste zijn start niet en weet zowel op de particuliere als fleetmarkt te scoren. Als eerste in de geschiedenis van de VAB-gezinswagenverkiezing wist hij bovendien de overwinning in zowel de categorie van de compacte gezinswagens (in vijfdeurs uitvoering) als in de categorie van de ruimere gezinswagens (in clipper-uitvoering) weg te kapen.

Ford Focus ActiveFord EdgeFord Mustang Bullit Ford Ranger RaptorFord Transit HybridFord Transit Nugget

Ford Mondeo Clipper Hybrid

De nieuwe Mondeo Clipper Hybrid die op het Autosalon van Brussel in wereldpremière zal voorgesteld worden, komt tegemoet aan de vraag van klanten die een ruime hybride gezinswagen willen maar ook een riante laadruimte. De Mondeo Hybrid is momenteel reeds verkrijgbaar met een gestroomlijnd vierdeurskoetswerk maar krijgt er in de loop van 2019 dus een handige Clipper break-variant bij.

De aandrijflijn van de Ford Mondeo Hybrid gebruikt een elektromotor om de speciaal ontwikkelde 2.0-benzinemotor met Atkinson-cyclus bij te staan voor de aandrijving. Een generator recupereert energie tijdens het vertragen om de in de Clipper-variant onder een vlakke laadvloer weggewerkte, luchtgekoelde lithiumionbatterij van 1,4 kWh op te laden. Die regeneratietechnologie recupereert tot 90 procent van de energie die normaal verloren gaat tijdens het remmen om de batterij op te laden. De Mondeo Hybrid kan ook zuiver elektrisch rijden voor de ultieme verfijning en efficiëntie. Deze modus komt vooral tot zijn recht in de stad en de file. De hybride aandrijflijn levert een systeemvermogen van 187 pk en wordt gekoppeld aan een door Ford ontwikkelde continu variabele automatische versnellingsbak die het brandstofverbruik nog verder terugdringt.

Ford Focus Active

Ford breidt zijn ‘Active’ cross-overgamma uit met de nieuwe Focus Active, die een plaats krijgt naast de Ka+ Active en de Fiesta Active. Net als zijn naamgenoten krijgt hij een verhoogde rijhouding, een specifieke interieuraankleding en een avontuurlijk ogend koetswerk met robuuste stijlelementen. Naast esthetische aanpassingen, krijgt de Focus Active ook een geoptimaliseerd chassis. Hij voelt zich bovendien thuis op elk soort wegdek, dankzij een aantal inschakelbare rijmodi die verschillen van de rijmodi in de standaard Ford Focus: ‘Slippery’ en ‘Trail’.

De nieuwe Focus Active is zowel beschikbaar in vijfdeurs- als Clipper breakuitvoering. Onder de motorkap is er keuze uit krachtige en zuinige Ford EcoBoost-benzinemotoren en EcoBluediesels, een handgeschakelde zesversnellingsbak en een achttrapsautomaat. Een uitgebreid arsenaal van geavanceerde rijhulpsystemen maken van de Focus Active een van de veiligste wagens in zijn segment.

Bekijk de nieuwe Focus Active

Ford Edge

In 2016 lanceerde Ford de Edge, de grootste in het SUV-gamma van het merk dat verder bestaat uit de EcoSport en de Kuga. De nieuwe Edge die in Belgische première wordt voorgesteld op het Autosalon van Brussel krijgt een verder verfijnde look, extra technologieën en nieuwe motorisaties. Zo is hij beschikbaar met een nieuwe 2.0 Liter EcoBlue Bi-Turbo diesel met 238 pk die Edge-eigenaars verwent met een koppel van 500 beschikbaar vanaf een laag toerental, extra raffinement en een verhoogde efficiëntie. Deze topmotorisatie wordt standaard gekoppeld aan een automatische 8-traps versnellingsbak.

Op technologisch vlak pakt de Edge uit met een reeks nieuwe comfort-en veiligheidssnufjes zoals Post-collision Braking, Evasive Steering Assist en Adaptive Cruise Control met Stop-andGo en Lane Centering Assist. SYNC 3 met 8”-aanraakscherm garandeert de connectiviteit onderweg. Een hoogwaardig B&O Play-audiosysteem van 1.000 watt en een draadloze smartphone-lader zijn eveneens verkrijgbaar. De sportieve Edge ST-Line biedt een gespierde stijl met Ford Performance-accenten, inclusief 20”-velgen en een volledige afwerking in koetswerkkleur, een sportief afgestelde ophanging en Fords intelligente vierwielaandrijving (Intelligent AWD)

In sportieve ST-Line-uitvoering biedt de Edge een gespierde stijl met Ford Performanceaccenten, inclusief 20”-velgen en een volledige afwerking in koetswerkkleur, een sportief afgestelde ophanging en Fords intelligente vierwielaandrijving (Intelligent AWD).

Bekijk de nieuwe Ford Edge

Ford Mustang Bullitt™

Het is een van de meest epische autoachtervolgingen uit de filmgeschiedenis. De iconische scène uit de Warner Bros.-film ‘Bullitt’ volgt Steve McQueen bijna 10 minuten lang aan het stuur van een Mustang GT fastback uit 1968 terwijl hij twee huurmoordenaars achtervolgt door de straten van San Francisco.

De nieuwe Ford Mustang Bullitt™ brengt hulde aan die beroemde auto. De 5.0 V8-motor van de speciale reeks werd nog verbeterd door een open luchtinductiesysteem en inlaatspruitstuk, gasklephuizen van 87 millimeter en de afstelling van de motorcontrolemodule uit de Shelby Mustang GT350, goed voor een vermogen van 460 pk. Fords nieuwe Rev Matching-technologie staat borg voor soepeler terugschakelgedrag in combinatie met een tiphieleffect en een prestatiegerichte uitlaat met actieve klep, om de typische gorgelende klank van de V8 te versterken.

De speciale Bullitt™-reeks onderscheidt zich voorts door zijn 19” Torq Thrust-velgen, zijn rode Brembo™-remzadels en een kopie van de Bullitt™-tankklep. Het interieur is herkenbaar aan de Recaro-sportzetels en elke Mustang Bullitt™ krijgt een individueel genummerd plaatje in de plaats van het traditionele Mustang-logo op het dashboard aan passagierszijde. Als knipoog naar het interieur van het origineel kreeg de versnellingspook een witte knop in de vorm van een biljartbal.

Ford Mustang BullitFord Mustang BullitFord Mustang Bullit

Ford Ranger Raptor

De door Ford Performance ontwikkelde Ranger Raptor staat midden 2019 in de showroom. Naar het voorbeeld van de Amerikaanse Ford F150 Raptor, krijgt deze ultieme versie van de Ranger imposante afmetingen en een extreme styling met een spectaculair nieuw radiatorrooster, xenonkoplampen, een voor het betere woestijnwerk ontworpen voorbumper met led-mistlampen en luchtgeleiders. Ook in het interieur is het DNA van Ford Performance overal aanwezig. De zetels met grote zijkussens werden specifiek ontwikkeld voor een goede ondersteuning tegen hoge snelheid op het terrein. Blauwe stiksels en lederen accenten komen overal in het interieur terug.

Met een biturboversie van de 2,0-liter EcoBlue dieselmotor van Ford, die goed is voor 213 pk en een koppel van 500 Nm, richt hij zich op Europese klanten die op zoek zijn naar opwindende offroad-ervaringen. De nieuwe tientrapsautomaat van Ford kan manueel bediend worden met lichtgewicht magnesium schakelpeddels.

Voor extreme prestaties offroad zorgt een specifiek voor de Ranger Raptor ontwikkeld versterkt chassis. De uit de racewereld afgeleide ophanging van de Raptor, met Fox Racing Shoxschokdempers en aluminium draagarmen werd ontworpen om met de volledige controle en in alle comfort tegen hoge snelheid afschrikwekkend terrein aan te kunnen. De Ranger Raptor heeft ook een unieke bodembescherming voor obstakels op het terrein. Het Terrain Management System van de Ranger Raptor biedt bestuurders de keuze uit zes programma's met specifieke afstellingen voor uiteenlopende omstandigheden op het terrein en de verharde weg. Voor de nodige remkracht zorgen remklauwen met 2 zuigers vooraan, geventileerde schijven van 332 mm bij 32 mm vooraan, en geventileerde schijven van 332 mm bij 24 mm achteraan. De BF Goodrich-terreinbanden in de maat 285/70 R17 werden specifiek ontwikkeld voor de Ranger Raptor.

Bekijk de Ranger Raptor

Ford Transit Custom Plug-in Hybrid

De innovatieve Transit Custom PHEV van Ford gebruikt een geavanceerd hybridesysteem dat een emissievrij rijbereik van maximaal 50 kilometer mogelijk maakt. Voor langere ritten wordt de meermaals bekroonde 1.0 Ford EcoBoost-benzinemotor gebruikt als range extender. Die EcoBoost-motor doet dienst als generator en laadt de batterijen op tijdens langere ritten tussen twee laadbeurten. Hierdoor beschikken eigenaars van een Ford Transit Plug-in Hybrid over een uitzonderlijke efficiëntie en flexibiliteit, alsook een totaal rijbereik van meer dan 500 kilometer.

De PHEV, die op het Salon van Brussel te zien is in zijn definitieve productievorm, beschikt over een compacte, vloeistofgekoelde lithium-ionbatterij onder de laadvloer, waardoor hij het volledige laadvolume van de standaardbestelwagen behoudt. Hij krijgt het praktische interieurdesign van de nieuwste generatie Transit Custom, aangevuld met specifieke informatieschermen over het hybridesysteem.

Ford Transit Custom Plug-in HybridFord Transit Custom Plug-in HybridFord Transit Custom Plug-in Hybrid

Bekijk de Ford Transit Custom Plug-in Hybrid

Ford Transit Custom Nugget

De Ford Transit Nugget is in Duitsland met 15.000 verkochte exemplaren in zijn 32-jarige carrière een absolute kaskraker onder de kampeervoertuigen. Ford overweegt nu om de nieuwe Transit Custom Nugget ook in andere landen aan te bieden. Het bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigensalon van Brussel is dan ook ideaal om hem aan het grote publiek voor te stellen.

De Transit Custom Nugget is een in samenwerking met Westfalia gebouwde kampeerwagen die gebaseerd is op de nieuwe Ford Transit Custom. Verschillende versies worden aangeboden in het Nugget-programma, één met korte wielbasis en standaard dakhoogte die voorzien is van een pop-up dak (voor een totale hoogte van 2,06 meter in gesloten versie), één met korte wielbasis en verhoogd dak, en de Transit Custom Nugget Plus, die beschikt over een lange wielbasis en een verhoogd dak. Die 36,7 cm langere wielbasis zorgt ervoor dat er plaats is voor een ingebouwd toilet en een inklapbaar wasbakje. De drie uitvoeringen beschikken elk over een keukenblok met spoelbak, gasvuur en koelkast en bieden vier slaapplaatsen. Twee van die slaapplaatsen bevinden zich in het dak en twee worden bekomen door het ombouwen van de zetels in de leefruimte van de Nugget.

De Ford Transit Custom Nugget beschikt over de troeven die van de Ford Transit-familie (met verder nog de Courier, Connect en 2Ton) de bestverkopende bedrijfsvoertuigenfamilie ter wereld maken: design, duurzaamheid, beperkte gebruikskosten en toptechnologie. Onder de motorkap zit de nieuwe 2.0 liter EcoBlue dieselmotor die dankzij adBlue en SCR-katalysator voldoet aan de nieuwste uitlaatgasnormen, en naar keuze 105 pk (enkel verkrijgbaar in combinatie met de korte wielbasis), 130 pk of 170 pk levert. De twee krachtigste versies kunnen geleverd worden met een zacht schakelende zestrapsautomaat.

Ford Transit Custom NuggetFord Transit Custom NuggetFord Transit Custom Nugget Plus

Bekijk onze Autosalon promoties Contacteer onsBezoek onze showroom

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws