Wereldrecord in Lommel: 1326 Mustang's samen!

11/09/2019

55e verjaardag


Vijf jaar na de introductie van de nieuwe generatie Mustang in Europa, en ook 55 jaar na de geboorte van de Ford Mustang in 1964, was het tijd om dit jubileum grootschalig te vieren in de vorm van een wereldrecordpoging. Op zaterdag 7 september 2019, kwamen maar liefst 1326 Ford Mustang's van alle generaties tezamen op Ford’s Lommel Proving Ground.

De Ford Mustang is vooral populair in België en Luxemburg: relatief gezien verkopen deze markten meer Mustang dan welke andere Europese markt dan ook. Geen ander land is daarom zo geschikt dan België om deze recordpoging te organiseren! Bovendien heeft het land de ideale locatie om zo'n groot aantal voertuigen te huisvesten op het : Ford Lommel Proving Ground, het testterrein waar alle Ford-voertuigen bestemd voor Europa zijn ontwikkeld op het gebied van duurzaamheid, technologie en rijdynamiek.


Het wereldrecord


Een parade van meer dan 1.000 Ford Mustangs : het oorspronkelijke doel van de 1001 Mustang Parade. Daarvoor was het record 960 en was het op 3 december 2017 in Toluca, Mexico.

Volgens Ford Europe waren eigenaren van Ford Mustang's afkomstig uit België, Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Polen en Monaco aanwezig op dit evenement.


Neem contact met ons op voor meer foto's van het evenementContacteer ons

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws