Plan uw vakantie met Ford!

28/01/2020

Het jaarlijkse hoogtepunt voor de Belgische autosector is afgelopen, het Autosalon van Brussel 2020 zit er op. Ook de 2020 editie is er voor Ford weer één om in te kaderen, met premières van onder andere de Ford Puma, Kuga en Explorer. We kijken terug op een geweldig evenement en tegelijkertijd geven we het startsein voor een rijkgevuld 2020, met de lancering van vele belangrijke nieuwe producten en een versnelde overgang naar electrificatie. 

Om terug te blikken op het Autosalon hebben we een aantal lichte bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen voor u geselecteerd die met name ook zeer geschikt zijn voor het jaarlijks verlof!

Ford Puma

De nieuwe crossover Ford Puma, met een maximumvermogen van 155 pk, is een compacte crossover met een kofferinhoud van maar liefst 456 liter. De wagen onderscheidt zich van de massa met zijn MegaBox, een grote waterdichteopbergruimte. Klanten genieten van sterke prestaties, dankzij de Ford EcoBoost Hybrid 48 V-technologie welke zorgt voor een krachtig respons en een geoptimaliseerd brandstofverbruik. Deze lichte hybride motor is voorzien van een elektrische hulpmotor voor de 1.0 EcoBoost driecilinderbenzinemotor met verminderde wrijving. De nieuwe Ford Puma is daarnaast uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen en een FordPass-app om de veiligheid en connectiviteit te garanderen. Ziet u zichzelf al rijden in deze wagen naar de volgende vakantiebestemming?

Bekijk de nieuwe Ford Puma Titanium

Ford Focus Active

Ford heeft zijn ‘Active’ cross-overgamma uitgebreidt met de nieuwe Focus Active, die een plaats krijgt naast de Ka+ Active en de Fiesta Active. De wagen heeft een verhoogde rijhouding, een specifieke interieuraankleding en een avontuurlijk ogend koetswerk met robuuste stijlelementen. Tevens voelt de auto zich thuis op elk soort wegdek, dankzij een aantal inschakelbare rijmodi die verschillen van de rijmodi in de standaard Ford Focus: ‘Slippery’ en ‘Trail’.

De nieuwe Focus Active is zowel beschikbaar in vijfdeurs- als Clipper breakuitvoering. Onder de motorkap is er keuze uit krachtige en zuinige Ford EcoBoost-benzinemotoren en EcoBluediesels, een handgeschakelde zesversnellingsbak en een achttrapsautomaat.

Een uitgebreid arsenaal van geavanceerde rijhulpsystemen maken van de Focus Active een van de veiligste wagens in zijn segment!

Ford Focus ActiveFord Focus ActiveFord Focus Active

Bekijk de nieuwe Focus Active

Ford Kuga

De Ford Kuga 1.5 EcoBoost is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, waarvan twee beschikbaar zijn als extra luxe ‘X’. De 88 kW/120 pk sterke Kuga Trend staat aan de basis van het gamma en biedt standaard al veel luxe en connectiviteit. Zo is deze Kuga onder meer voorzien van SYNC 3 met een 8-inch touchscreen, navigatie, DAB+ en Bluetooth®/Voice Control, MyKey, Lane Departure Warning, Lane Keeping Aid en Road Edge Detection. Ook standaard: de draadloze smartphonelader, het FordPass Connect modem en parkeersensoren voor en achter.

Ford Kuga Plug-In HybridFord Kuga Plug-In HybridFord Kuga Plug-In Hybrid

Bekijk de nieuwe Kuga Plug-In Hybrid

Ford Explorer PHEV

De speciaal voor Europa ontwikkelde geëlektrificeerde versie van Amerika’s bestverkochte SUV maakt niet alleen indruk met zijn krachtige en efficiënte aandrijflijn, maar ook met zijn riante standaarduitrusting.  De ruime SUV met 7 zitplaatsen wordt aangedreven door een EcoBoostbenzinemotor van 3,0 liter, ondersteund door een elektromotor. Samen ontwikkelen die 450 pk.  De Explorer Plug-In Hybrid kan tot 48 kilometer* volledig elektrisch rijden en een aanhanger met een geremd gewicht van 2.500 kg trekken. Ook op het gebied van bestuurdersassistentie biedt de Explorer Plug-in Hybrid het summum van dit moment. Enkele voorbeelden zijn Reverse Brake Assist, Active Park Assist, BLIS, Cross Traffic Alert en Active Braking. Met de eveneens standaard aanwezige Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring houdt de Explorer Plug-In Hybrid genoeg afstand tot zijn voorligger en blijft hij in het midden van elke rijstrook. Speed Sign Recognition herkent de snelheidsborden langs en boven de weg en past indien gewenst de snelheid van de Explorer daarop automatisch aan. Het Lane-Keeping System en Evasive Steering Assist helpen een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Post-Impact Braking treedt in werking na de eerste impact van een ongeluk om een tweede impact te voorkomen of de gevolgen te beperken.

De intelligente vierwielaandrijving zorgt samen met de tientrapsautomaat en zeven verschillende rijmodi altijd voor optimale prestaties: of het nu gaat om emissievrij rijden in de stad of off-road rijden.

Ford Explorer Plug-In HybridFord Explorer Plug-In HybridFord Explorer Plug-In Hybrid

Bekijk de nieuwe Explorer Plug-In Hybrid

Ford Tourneo Plug-in Hybrid

De luxueuze 8-zits Tourneo Custom Plug-In Hybrid heeft dezelfde geavanceerde aandrijflijn als de Transit Custom met stekker. Hij biedt superieure verfijning met een ruime cabine met naar wens een conference-stoelopstelling die uniek is in het segment. Het is een ideale executive shuttle voor bedrijven die de strenge luchtkwaliteitsdoelen in binnensteden of bij luchthavens willen halen. Hij heeft een gemiddeld verbruik van 3,1* liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 70* g/km. Bij volledig elektrisch rijden heeft hij een maximale actieradius van 53* km.

De nieuwe 8-zits Tourneo Custom Plug-In Hybrid biedt superieur comfort, met een uitzonderlijke verfijning voor de inzittenden, met name in de modus waarin volledig elektrisch wordt gereden. De ruime binnenafmetingen en stoelopstellingen zijn identiek aan die van de uitvoering met 2.0-liter EcoBlue dieselmotor, waardoor deze uitvoering een ideale keuze is voor shuttle-diensten in de stad.

Hij is uitgevoerd als luxueuze Titanium met een hoogwaardig afgewerkt en comfortabel interieur. Tot de zeer rijke standaarduitrusting behoren onder meer het Ford SYNC 3 multimediasysteem met 8-inch touchscreen, Voice Control en uitgebreide connectiviteit. In het interieur zijn maar liefst 8 USB-aansluitingen te vinden.

Ford Tourneo Custom Plug-in HybridFord Tourneo Custom Plug-in HybridFord Tourneo Custom Plug-in Hybrid

Bekijk de Ford Tourneo Custom Plug-in Hybrid

Ford Transit Custom Nugget

Een camper kan een geweldige manier zijn om aan de drukte van alledag te ontsnappen. Maar wat als je een film wilt streamen, online wat werk wilt doen en de kinderen wilt vermaken met hun favoriete YouTube-programma's?

De nieuwe Ford Transit Custom Nugget camper biedt een wifi-hotspot voor 10 apparaten, en biedt daarmee de uitkomst bij ‘FOMO’ (Fear Of Missing Out, de angst om leuk of belangrijk nieuws te missen), omdat iedereen over hun favoriete sociale media kan beschikken. Een blije familie gegarandeerd. Razendsnel internet wordt nu standaard aangeboden via het FordPass Connect modem en er is wifi tot wel 15 meter rondom de camper.

Daarnaast biedt de nieuwe Nugget nog meer geavanceerde technologieën voor bestuurdersassistentie zoals Intelligent Adaptive Cruise Control met Forward Alert, Lane Keeping Aid en Blind Spot Information System met Trailer Tow. Bij haaks en fileparkeren helpt Active Park Assist in- en uitparkeren terwijl de bestuurder het gaspedaal en de rem bedient.

De Ford Transit is al sinds zijn introductie als bedrijfswagen in 1965 een populair platform voor het ombouwen tot camper. De cabine bestaat uit drie ruimten die plaatsbieden aan vier slaapplekken. De Nugget Plus-versie met lange wielbasis beschikt ook over een ingebouwd toilet met wasbak.

Ford Transit Custom NuggetFord Transit Custom NuggetFord Transit Custom Nugget PlusFord Transit Custom NuggetFord Transit Custom NuggetFord Transit Custom Nugget Plus

Bekijk onze actuele promoties Contacteer onsBezoek onze showroom

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws