Uw auto leert nu van uw routines en stelt slimme suggesties voor

16/09/2020

De nieuwste Ford SYNC-generatie, die debuteert in de volledig nieuwe, zuiver elektrische Mustang Mach-E, leert uit het gedrag van de bestuurder om slimme suggesties te doen. Het combineert gespreksherkenning, internet zoekresultaten en “machine-leer-intelligentie” om tijdbesparende aanbevelingen te doen op basis van eerdere reizen.

Het nieuwe Remote Vehicle Setup systeem stelt eigenaars in staat om de instellingen van hun nieuwe wagen te configureren nog voor hij aankomt, van de alertheid van het rijgedrag tot de kleuren van de sfeerverlichting.


“We hebben alles tot in de puntjes verzorgd om eigenaars van de Mustang Mach-E de meest persoonlijke en geconnecteerde rijervaring ooit te bieden”, verklaarde Jan Schroll, connectivitymanager bij Ford of Europe. “De nieuwe SYNC-generatie wordt nog slimmer naarmate u het systeem gebruikt. Het werd ontwikkeld om te weten wat u nodig hebt, wanneer u het nodig hebt.Zo kunt u gewoon relaxen en genieten van de rit.”


Ford presenteerde zijn nieuwe communicatie- en entertainmentsysteem voor het eerst in Europa via een exclusief virtueel evenement. Vandaag wordt ook de Remote Vehicle Setup onthuld, die eigenaars in staat stelt om hun nieuwe auto te personaliseren - nog voor hij geleverd wordt – met de mogelijkheid om diverse elementen in te stellen, van hun favoriete rijmodi tot de kleuren van de sfeerverlichting.


Persoonlijke toets

De software voor de nieuwste SYNC-generatie werd van A tot Z herschreven om de mensgerichte designfilosofie van Ford door te trekken naar het hart van de rijervaring. Hij stelt de bestuurder in staat om ruim tachtig functies van de Mustang Mach-E te personaliseren, van de interieurtemperatuur en de zetelpositie tot de sfeerverlichting. Zo verzekert het systeem een uiterst persoonlijke auto-ervaring.

Het kan zelfs individuele bestuurders identificeren aan de hand van hun smartphone of sleutel en activeert hun instellingen zodra ze de auto naderen, nog voor ze instappen dus. Zo krijgt elk gezinslid onmiddellijk zijn eigen, unieke interieur-, rij- en entertainment ervaring.


Ready, set-up, go!

Met de Mustang Mach-E kunnen eigenaars hun nieuwe auto configureren voor de levering met de nieuwe Remote Vehicle Setup. Eigenaars stellen een nieuwe gepersonaliseerd profiel in, om hun favoriete locaties zoals werkplaats en supermarkt, en – voor extra gemoedsrust –laadstations in de buurt.

De set-up kan online gebeuren via FordPass, de smartphone-app voor Ford-eigenaars, om reeds diverse instellingen te configureren zoals, onder anderen, dagelijkse vertrektijden, favoriete comfortinstellingen en de laadniveaus van de batterij. Ook de rijmodi van de Mustang Mach-E kunnen worden gepersonaliseerd met de standen Active, Whisper of Untamed, die de alertheid van de auto beïnvloeden. Voor het interieur kunnen de klank van de auto en de kleuren van de sfeerverlichting worden ingesteld.


Spreektaal Assistant

De nieuwste generatie van SYNC biedt een geavanceerde assistent die spreektaal herkent, zodat bestuurders zich kunnen toeleggen op het rijden in plaats van het memoriseren van vaste commando’s. Het systeem begrijpt natuurlijke, dagdagelijkse spreektaal in vijftien Europese Talen. Zo kunnen bestuurders tegen hun auto praten zoals ze dat tegen een passagier zouden doen, om te vragen om entertainment- en navigatiefuncties te bedienen, de interieur omgeving te regelen en telefoongesprekken aan te nemen.


In lading

De nieuwste SYNC-generatie geeft bestuurders van elektrische voertuigen meer vertrouwen door aan te geven waar en wanneer ze hun auto kunnen opladen en door ze in real time toegang te geven tot de beschikbaarheid en prijzen van laadstations.

De Intelligent Range-technologie levert up-to-date informatie over het rijbereik aan op basis van factoren zoals de verkeerssituatie, het terrein, het weer en zelfs gegevens van andere elektrische Fords die op dezelfde weg rijden. Wanneer het rijbereik van de auto gevoelig veranderd, geeft een melding het nieuwe geschatte rijbereik weer, alsook de reden van de wijziging.


Geconnecteerde navigatie

Het nieuwe, geconnecteerde navigatiesysteem helpt bestuurders om hun reistijden te beperken door files te vermijden en verkeersproblemen te omzeilen. De realtime en voorspellende verkeersinformatie wordt aangeleverd door locatie specialist TomTom terwijl routeaanwijzingen van Garmin in de auto en in de cloud ervoor zorgen dat bestuurders steeds de meest efficiënte route naar hun bestemming genieten.

De jongste kaarten worden steeds in de auto opgeslagen, zodat het navigatiesysteem altijd efficiënt is, zelfs op plaatsen waar er geen netwerkdekking is.


Constante evolutie

Net zoals smartphone-apps regelmatig updates ontvangen om verbeterde en nieuwe functies aan te bieden, verzekeren updates over-the-air dat Ford-voertuigen continu evolueren en in de loop der jaren blijven verbeteren.

De updates leveren stil en draadloos nieuwe functies in combinatie met kwaliteits- en prestatieverbeteringen aan het SYNC-systeem en computer modules in de auto, waardoor de auto minder vaak naar de garage moet.


Contacteer ons

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws