Ford Lommel Proving Ground

18/05/2021

In een tijd waarin persoonlijke mobiliteit voor grote omwentelingen staat, kon Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters op de Ford Lommel Proving Ground zien dat het ontwikkelingscentrum klaar is voor de mobiliteit van morgen.

Ter gelegenheid van haar 55-jarig bestaan als test- en ontwikkelingscentrum, mocht Ford Lommel Proving Ground Minister van Mobiliteit Lydia Peeters verwelkomen. Een nuttig bezoek om de deskundigheid van de Limburgse ingenieurs en technici te demonstreren op een moment dat de automobielsector volop in transformatie is, of het nu gaat om persoonlijke mobiliteit, rijhulpmiddelen of types aandrijvingen.

minister-ford-lommel-providing-ground

Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters: “Ford Lommel Proving Ground is een echte meerwaarde voor Limburg en heel Vlaanderen. De modernste rijhulpsystemen van nieuwe generaties auto’s kunnen er getest worden. Deze systemen kunnen de bestuurders ondersteunen, waarschuwen of helpen bij het uitvoeren van de rijtaak. Dit kan bijdragen tot een veiliger verkeer”.

Neem contact op

Ford Lommel Proving Ground heeft een oppervlakte van 320 hectare en beschikt over 105 km testbanen om representatieve testmogelijkheden te bieden voor het gehele Europese wegennet. Een 400-tal mensen werken op de site, waaronder een honderdtal ingenieurs en een honderdtal testpiloten, in een 24/7 schema. Elk jaar wordt 5 à 6 miljoen kilometer gereden met testvoertuigen. In de afgelopen vijf jaar is 23 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding, modernisering en onderhoud van de infrastructuur.

Omdat veiligheid het sleutelwoord is bij de ontwikkeling van Ford-producten, en het testen van Ford-producten, heeft Ford Lommel Proving Ground de nodige testfaciliteiten om de modernste rijhulpsystemen te testen. Dit is een unieke infrastructuur, zeldzaam in Europa, die het mogelijk maakt het onderzoek naar bijvoorbeeld actieve veiligheid en autonoom rijden te bevorderen.

Ten slotte heeft Minister Lydia Peeters ook een van de grootste troeven van Ford Lommel Proving Ground kunnen ervaren: de kwaliteit van de Drive Training, dankzij het opleidingscentrum waarlangs de ingenieurs en testpiloten van Ford in Europa passeren. Een opleidingscentrum dat strenge, progressieve onderwijsprocessen heeft ontwikkeld die specifiek zijn voor de verschillende soorten tests, van het trekken van aanhangwagens tot het rijden met hoge snelheid. Tot de belangrijkste troeven van de opleidingsafdeling behoren de “Skid Cars” die continu alle gladde rijomstandigheden kunnen simuleren waarmee een automobilist te maken kan krijgen.

“Ford Lommel Proving Ground test niet enkel de laatste veiligheidsnufjes van nieuwe wagens, maar werkt ook actief aan rijopleidingen voor Ford ingenieurs en testpiloten in Europa, en vanaf nu zelfs voor buitenstanders. Educatie en opleiding blijven erg belangrijk want voertuigen veroorzaken geen ongevallen, bestuurders wel! Mensen beseffen vaak onvoldoende aan welke gevaren ze zichzelf en andere weggebruikers blootstellen door deel te nemen aan het verkeer”, bevestigde Lydia Peeters na een voorproefje van de opleidingsmogelijkheden.

focus-lommel-providing-ground

Het opleidingscentrum, dat nu al actief is voor de organisatie van “Ford Driving Skills For Life” en van het “Terugkommoment”, zal in 2021 een belangrijke evolutie ondergaan door voluit Drive Trainingen aan te bieden voor klanten buiten Ford. Vanaf de tweede helft van dit jaar zullen bedrijven, en nadien particulieren, een beroep kunnen doen op de expertise van de 15 instructeurs van het opleidingscentrum om te profiteren van één van de standaard cursussen of van een opleiding op maat.

Aan het einde van het bezoek kon Minister Peeters ook kennismaken met de dynamische kwaliteiten van de 100 % elektrische Ford Mustang Mach-E waar ze zichtbaar van genoot. Een primeur want de Mustang Mach-E wordt over twee weken gelanceerd in België.

ford-mache-lommel-providing-ground

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws