Ford GT's op het circuit in Paasweekeinde

12/04/2017

Het Ford Chip Ganassi Racing team neemt het in het Paasweekeinde in Silverstone op tegen teams van Ferrari, Aston Martin en Porsche. Dit is de eerste race in de FIA World Endurance Championship 2017. Vorig jaar nam het Ford Chip Ganassi Racing team voor het eerst deel aan de strijd om GTE Pro World Title.

“Na een waardig eerste seizoen, zijn we in een goede vorm voor de start van het tweede WEC seizoen bij Silverstone,” zegt Dave Pericak, Ford Performance global director. “De GTE Pro klasse wordt intens, maar ons team is klaar voor de strijd. We weten dat de concurrentie zich ook goed heeft voorbereid, dus iedereen kan zich opmaken voor een geweldige race.”

Ford doet mee aan het kampioenschap met twee Ford GT's. Het Ford Chip Ganassi Racing team zet dezelfde coureurs in als bij de race van Le Mans. Billy Johnson (VS) is terug en vergezelt Stefan Mücke (Duitsland) en Olivier Pla (Frankrijk) in de #66 Ford GT voor de eerste drie races van het seizoen. Luis Felipe ‘Pipo’ Derani (Brazilië) sluit zich aan bij het Britse duo Andy Priaulx en Harry Tincknell in de #67 Ford GT.


“Ons doel is om het kampioenschap te winnen dit jaar,” zegt Priaulx. “Vechten om het wereldkampioenschap geeft extra motivatie. De wagens zijn allemaal zo gelijkwaardig in de GTE Pro klasse dat ik een aantal hele felle, maar eerlijke, gevechten op de circuits verwachts dit jaar. Een topresultaat in Le Mans is natuurlijk cruciaal, want daar zijn dubbele punten te verdienen. Het is ons tweede seizoen met de Ford GT's dus nu hebben we data van alle tracks, wat ons zal helpen. Het team heeft een jaar gehad om te groeien en aan het eind van vorig seizoen waren we heel sterk. The sfeer in het team is beter dan ik ooit heb meegemaakt dus ik hoop op een spannend seizoen dit jaar.”

Misschien wel de zwaarste concurrentie voor de #67 Ford GT zal komen van de andere Ford GT, de #66 van Mücke, Pla en Johnson. “I love racing in the WEC”, zegt Mücke. “Natuurlijk is er die geweldige, intense week in Le Mans, maar daarnaast krijgen we ook de kans om op fantastische circuits te racen over de hele wereld. Silverstone is een geweldige plek om het seizoen te beginnen omdat je daar direct kunt zien wat het resultaat is van het ontwikkelwerk dat in de winter gedaan is. Het circuit heeft van alles wat: langzame stukken waar je een goede mechanische grip nodig hebt en supersnelle gedeeltes met lange rechte stukken en hard braking zones. Het team is goed op elkaar afgestemd en we hebben veel zelfvertouwen. Er is gezonde concurrentie met de andere Ford GT, maar we wisselen uiteraard steeds informatie van beide wagens met elkaar uit waardoor we een sterk team zijn.”Houdt u zelf wel van een beetje sportief rijden? Bekijk dan het Ford ST-Line gamma. Het design van deze wagens is geïnspireerd door de Performance Cars van Ford.

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws