Elektrische bestelwagen met Ford Transit chassis

18/08/2017

De eerste elektrische Ford Transit bestelwagen werd deze week aan de wereld gepresenteerd. Ford werkte samen met de Deutsche Post DHL Group aan deze elektrisch aangedreven bedrijfswagen, ook wel e-van genoemd. De elektische Transit draagt de naam StreetScooter WORK XL.

Nog dit jaar zullen de eerste 150 e-vans geproduceerd worden en tegen eind 2018 moeten er ongeveer 2.500 gebouwd zijn in de StreetScooter-fabriek in Aachen, Duitsland. In die fabriek worden nu al de StreetScooter WORK en de StreetScooter WORK L geproduceerd. Deze moderne, schone bedrijfsauto is tot stand gekomen in samenwerking met DHL, maar zal ook beschikbaar zijn voor andere partijen.

DHL gaat de StreetScooter WORK XL gebruiken om pakketten rond te brengen in Duitse steden. De bestelbus heeft een laadvolume van 20 kubieke meter, wat het mogelijk maakt om ruim 200 pakketten per rit te vervoeren. De laadruimte is niet alleen bereikbaar via de achterdeur en de schuifdeur aan de zijkant, de bestuurder kan ook vanuit de cabine de laadruimte in om pakketten van de ingebouwde schappen te halen.

De elektrisch aangedreven motor levert een vermogen van 30 kWh tot 90 kWh, waardoor de wagen een actieradius heeft, afhankelijk van de rijomstandigheden, van 80 tot 200 kilometer op een volledig geladen batterij. De laadtijd van de batterij is ongeveer 3 uur. Door over te schakkelen van bestelwagens met dieselmotoren naar e-vans verwacht DHL ongeveer 1.900 liter diesel per voertuig per jaar te besparen en de CO2-uitstoot terug te brengen met 5 ton per voertuig per jaar. Overschakelen naar elektrische vans zal ook de luchtkwaliteit in drukbevolkte steden ten goede komen.

Steven Armstrong, voorzitter van Ford Motor Company in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zei: “We zijn heel trots op dit ambitieuze project en op de sterke samenwerking die we hebben ontwikkeld met Deutsche Post DHL Group en StreetScooter. Dit consortium wordt Europa’s grootste producent van emissievrije, middelgrote e-vans, en het komt geen moment te vroeg. Bussen, auto's en natuurlijk bestelwagens spelen een hele belangrijke rol in ons dagelijks leven, maar we moeten een manier vinden om ze schoner te maken. Dit project is een grote stap in de juiste richting.”


Gerelateerd nieuws:

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws