Ford elektrisch rijden

De kracht van emissievrij rijden

Vooruit met nieuwe energie.

Volledig elektrische voertuigen rijden alleen op batterijstroom. Nul brandstof. Nul uitstoot op de weg. Dus, ze zijn beter voor het milieu en, dankzij overheidspremies en lagere verkeersbelastingen zijn ze ook goed voor uw portemonnee.


 • Emissievrij rijden met Ford
 • Innovatie zit in ons bloed

  Het plan van Ford voor elektrificatie is eenvoudig. We gebruiken onze sterke punten: het vermogen, de prestaties en de technologie waar onze klanten van houden, en transformeren ze met de unieke kwaliteiten van elektrische voertuigen. De Mustang Mach-E was nog maar het begin. Ford zet groot in op elektrificatie.


Opladen is eenvoudig

 • Volledig elektrische wagen thuis opladen

  Thuis opladen

  Met een Ford Connected Wallbox kan u uw voertuig 's nachts op het elektriciteitsnet aansluiten, zodat het 's ochtends volledig opgeladen is, net als uw telefoon. Zo begint u uw reis meteen goed.

  Elektrisch voertuig onderweg opladen

  Buitenshuis opladen

  Er zijn nu 120.000 FordPass laadpunten in 21 landen door heel Europa. Ze zijn te vinden in supermarkten, winkelcentra, tankstations op de snelweg en vele andere locaties.


  • Studies suggereren dat tot 95% van het opladen van elektrische voertuigen thuis of op het werk plaatsvindt en dat dit waarschijnlijk de goedkoopste optie is, vooral als uw werkgever gratis opladen op het werk aanbiedt. Met onze volledig elektrische Mustang Mach-E kunt u kiezen uit een reeks Ford-oplaadoplossingen.

   Als u elke nacht gegarandeerd volledig wilt opladen, is een Ford Connected Wallbox de beste optie. Het kost wat extra, maar het is de moeite waard. Wallboxes kunnen elk uur ongeveer 43 km (eenfasig) / 63 km (driefasig) aan rijbereik toevoegen, wat 's nachts een volledige oplading oplevert.

   U kunt ook de Ford VariPower-oplaadkabel voor thuis gebruiken die bij uw Mustang Mach-E wordt meegeleverd en deze aansluiten op een industrieel stopcontact met hoog vermogen. Op deze manier opladen, voegt elk uur ongeveer 26 km rijbereik toe. Net als voor de Ford Connected Wallbox hebt u een gekwalificeerde elektricien nodig om een industrieel stopcontact voor u te installeren.

   U kunt ook een gewoon stopcontact gebruiken zonder nieuwe bedrading. Het opladen gaat dan veel langzamer, maar het kan handig zijn om uw elektrische auto op te laden als u weg bent of wanneer u vrienden bezoekt die geen oplaadmogelijkheid hebben.

  • Ford is een partner in het snel groeiende IONITY-netwerk, dat krachtige oplaadstations over heel Europa verspreidt. Zo kan u de Mustang Mach-E opladen en snel weer op pad gaan.

   Onze systemen in de auto en de FordPass-app helpen u opladers te vinden en de beste tijd en plaats te kiezen om op te laden.

   Oplaadsnelheden worden beperkt door zowel de oplader zelf als, voor ‘AC’ opladen, door de snelheid van de eigen ingebouwde oplader van het voertuig. Er zijn drie belangrijkste types openbare opladers:

   - De Fast charger ('AC', 10-20 kW) kan ongeveer 30+ kilometer rijbereik per uur leveren. Ideaal om op te laden tijdens het winkelen of vrijetijdsactiviteiten
   - De Rapid charger (‘DC’, 50-100 kW) kan ongeveer 160+ kilometer rijbereik per uur leveren. Voor wanneer u meer rijbereik nodig hebt, sneller.
   - De High-power Charger (‘DC', 150 kW of meer) kan ongeveer 320+ kilometer rijbereik per uur leveren. Laad uw voertuig serieus op terwijl u even een hapje eet.

   Ontdek oplaadstations in uw buurt met onze interactieve kaart.


Voordelen van elektrisch rijden

Geen ritten meer naar de pomp. Minder bewegende onderdelen dan traditionele voertuigen, en daardoor lagere onderhoudskosten. Lagere verkeersbelastingen. En de lijst van besparingen gaat maar door.


 • Elektrische Ford Mustang Mach-E opladen
 • Bespaar op brandstof

  Klaar voor een verrassing? Bekijk hoe laag uw elektriciteitskosten kunnen zijn in vergelijking met uw huidige brandstofkosten.

  Brandstofbesparingen


 • Mustang Mach-E voertuig batterijmodel
 • Bespaar op onderhoud

  Elektrische voertuigen hebben minder bewegende onderdelen, wat lagere onderhoudskosten betekent.

  Onderhoud besparingen


 • Zilver Ford Mustang Mach-E
 • Bespaar op belastingen

  In Vlaanderen zijn 100% elektrische auto’s vrijgesteld van BIV als ook de jaarlijkse verkeersbelasting. En er is nog meer…

  Meer financiële besparingen


 • Rode Ford Mustang Mach-E
 • Ga voor een elektrische wagen

  Laat brandstof achterwege en ontdek het toonbeeld van vrijheid. Draag ook bij aan een duurzame toekomst en ontdek onze 100% elektrische voertuigen, of ga voor een hybride Ford in uw volgende stap naar een elektrische toekomst.

  Elektrische en hybride voertuigenPromoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws